Travel Notebook | Hartje Breda

Nieuwe steden ontdekken, ik zal liegen als ik zeg dat ik daar niet blij van word. Het liefst doe ik dit over de grens, maar de laatste jaren begin ik ons eigen landje steeds meer te waarderen en zie ik hoe mooi de Nederlandse steden eigenlijk zijn. Wanneer ik ga winkelen vind ik het leuk om steeds een anderen en/of (voor mij) nieuwe stad te bezoeken. Omdat ik het leuk vind om verrast te worden, de stad te verkennen om zo ook steeds meer van ons land te zien. Want laten we eerlijk zijn, Nederland heeft best mooie plekken! En vandaag neem ik jullie mee naar het hart van Breda.

BredaHet nachtleven is leuk maar de terrasjes zijn nóg gezelliger!


W
aar ik helemaal verliefd ben op steden als Antwerpen, Brussel, Amsterdam en Parijs doet Breda eigenlijk weinig onder, en laat zien dat je gezelligheid niet ver buiten de deur hoeft te zoeken. Breda is een stad waar ik blij van wordt en niet voor niets de beste binnenstad van Nederland in 2010 én 2011! Voorheen verkende ik vooral het nachtleven in deze stad, nu ga ik liever overdag voor een heerlijke lunch op een terrasje of om even een middag te winkelen.

breda 2Winkelcentrum de Barones.


D
e stad is niet alleen mooi en makkelijk te bereiken (vanaf Dordrecht is het 30 min met de auto), maar ook het winkelen vind ik er erg leuk. Er is een ruim aanbod van de bekende merken waardoor je eigenlijk altijd wel slaag. De stad is gezellig en ademt echt het Brabantse sfeertje uit, mensen zijn gemoedelijk en komen je graag helpen in een winkel. Dit is iets wat ik in steden als Dordrecht en Rotterdam erg mis, hierdoor vind ik het winkelen niet alleen leuker in een Brabantse stad als Breda maar ook veel fijner.

Lijkt het jou leuk om hartje Breda te beleven en de nacht door te brengen in deze mooie stad? Dan heb ik fijne hotel-tip voor jullie.

Uitgaanstip: Breng eens een bezoekje aan de bioscoop of het Casino.

breda 3

Lijkt het jou leuk om Breda te verkennen?

signature Lin

 

Bron afbeeldingen:

 

Advertenties

15 thoughts on “Travel Notebook | Hartje Breda

 1. Ik heb ruim 4,5 jaar in Breda gewerkt en ik vind het een leuke stad. Ik woon zelf in Tilburg, maar ben regelmatig in Tilburg te vinden, ik vind de binnenstad zó ontzettend leuk! Gezellige kroegjes ook, leuke eettentjes, leuk om te shoppen.

 2. Ik heb hier even op kamers gewoond maar moest door het stoppen met m’n studie weer thuis wonen. Ik heb echt met pijn in mijn hart terug moeten gaan. Ik woonde eindelijk in een stad en wat voor een, breda heeft echt mijn hart veroverd haha.

  • Ik snap het helemaal dat je verliefd word op deze stad. Zonde dat je terug moest, gelukkig ben je in Nederland zo weer in een andere stad en weer even teug in Breda! 🙂 Snel weer een terrasje pakken denk ik met dit mooie weer 🙂

 3. Breda is echt mijn stadje. Ik heb er op het voortgezet onderwijs gezeten en gestudeerd aan het NHTV. Het liefst zou ik er wonen (en wie weet komt die wens ooit uit!) maar nu kom ik er gewoon regelmatig. Het is voor ons echt naast de deur (ik woon in Roosendaal) dus je bent soms van deur tot deur in 20 minuten in de stad. Ik ken er alle leuke plekjes (vind ik zelf) 🙂 Leuk om te horen dat een ander er net zo over denkt!

  • Je woont er dus bij-na haha! Ik vind die kant van de rivier sowieso gemoedelijker en kom er dus graag. En ben er dan ook het meest uit gegaan. Komt misschien wel omdat ik een halfbloedje ben hihi, mijn roots liggen er ook! 🙂

   • Oh wat grappig dat je er altijd uit ging. Waar was je dan te vinden? Ik ben ook een beetje van boven de rivieren en van onder de rivieren trouwens: Mijn ouders zijn geboren en getogen in Zuid-Holland (Delft en Rijswijk) maar ik ben geboren en getogen in Moerdijk – net over de plas in Noord-Brabant. Dus ik ben Hollandse als het me uitkomt en ik ben Brabantse als het me uitkomt 😉 Ik vind dat je je dergelijke luxes moet kunnen permitteren hahaha!

 4. Zeker weten! Normaal ben ik ook snel geneigd om naar Duitsland of België te gaan voor een weekend maar ik merk nu toch ook wel dat ik onze eigen steden steeds meer ga waarderen en dat ik zeker naast het winkelen het ook leuk vind om bijzondere dingen in zo’n stad te ontdekken…

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s