Travel Notebook | Ontdek Domburg met mij!

Domburg is de op twee na oudste badplaats van Nederland. Je vind het stadje (ja stad, ik dacht ook dat het een dorp was) in de gemeente Veere in Zeeland. Het ademt veel meer de ‘oer Hollandse’ sfeer uit dan bijvoorbeeld het toeristische Scheveningen. En daarin tegen vind ik het ook een stukje sjieker. Luxe vakantiehuisjes zijn namelijk booming in Domburg! Benieuwd naar dit fijne plekje Nederland? Ik bezocht het afgelopen zondag, nam mijn camera mee en maakte een aantal, al zeg ik het zelf, fijne kiekjes!16Goede morgen Domburg! Het leuke van deze strandstad is dat hij ook op zondag zijn deuren opent voor toeristen. 17Een gedeelte van het Badpaviljoen dat eind 1800 is gebouwd in een uitbundige Hollandse neorenaissancestijl. Wat een prachtig gebouw en het kleurt mooi bij het duinlandschap.

15Een schilderachtig kiekje vanaf de gekleurde duinen. Ik kan mij goed voorstellen dat schilders hier neerstreken om werken te maken, de natuur is prachtig, net als het licht.141312De watertoren, helaas is deze niet meer in gebruik en het verval (door het verstrijken van tijd én de oorlog) is goed te zien. Ik hoop dat dit monumentale pand ooit nog eens mooi gerestaureerd mag worden. Nederland mag trots zijn op de prachtige oude gebouwen, laten we ze vooral behouden.4105369Heb je al eens stilgestaan bij de palen? Je hoort de palen leven en het krioelt er van de kleine beestjes!1Ik ben dol op strand en duinen! En dat niet alleen op een warm en tropisch oord, ook de Nederlandse stranden, zoals hier, ademen zoveel sfeer uit. Hier kom ik helemaal tot rust en geniet ik intens.

domburg7De vrolijke pastelkleuren doen mij erg denken aan Curaçaose sferen, ik vind ze leuk vrolijk en ze kleuren zo mooi bij het haast witte zand.

Ik ben Nederland helemaal aan het her-ontdekken. ‘Vroeger’ kwam ik als klein meisje wel vaker in badplaatsen in Zeeland als Burgh-Haamstede maar Domburg is er steeds bij ingeschoten. Zonde, want het is echt een heel mooi stukje Nederland waar ik zeker nog eens graag terug kom!

Kende jij Domburg al?
En op welk strand kom jij graag?

liefs linda

Follow on Bloglovin

Advertenties

13 thoughts on “Travel Notebook | Ontdek Domburg met mij!

  1. Ik ben niet zo een onwijze strandliefhebster, maar dat komt echt omdat ik zo onwijs snel verknetter op het strand, door de wind voel ik het echt niet en blaren kunnen dan het gevolg zijn…dus ik ga niet naar het strand bij een beetje zon….Op het strand van Domburg ben ik nog nooit geweest, maar door je foto’s maak je het wel erg aantrekkelijk…

    Groetjes Petra

  2. Wat een leuk verslag en prachtige foto’s. Ik ben er nog nooit geweest, maar wil er zeker ook eens een bezoekje aan brengen. En die pastelhutjes, wauw, daar kan je toch niet anders dan vrolijk van worden ? ❤

  3. Oh, wat een prachtige foto’s joh! Ik ben er helaas nog nooit geweest, maar een (mid)weekje Zeeland staat best wel hoog op ons lijstje voor in het najaar net als de Ardennen maar ik wil er zeker weten een keertje heen! Hier in het hoge noorden gaan we of naar Schiermonnikoog of Ameland als we een dagje naar het strand willen, waarbij het strand van Schier het mooiste is, echt zulke mooie strandzanden.

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s